Marende za djecu

     Iako naša kuhinja obiluje mesnim specijalitetima i jakom hranom, prateći trendove u gastronomiji i sve veću potrebu za zdravim i energetski optimiziranim obrocima, ponajviše kod najmlađih uzrasta, naši su kuhari u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije pripremili i posebne menije za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

     Jela su birana i osmišljena pod nadzorom nutricionista, te u potpunosti odgovaraju suvremenim trendovima u prehrani djece. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo pokrenut je projekt „Ustanove zdrave hrane“ koji u konačnici za svoj cilj ima specifikaciju ustanova (predškolskih i osnovnoškolskih) koje skrbe za zdravu prehranu svojih štićenika.

     Na našoj internet stranici možete pronaći popis jela te kalendarski raspored njihovog pripremanja, kao i imena ustanova u kojima se jela poslužuju. Na taj način može svaki roditelj vidjeti što će njegovo dijete jesti taj dan u vrtiću, školi. POPIS JELA

     Sva hrana priprema se svježa i dostavlja u, posebno za to namijenjenim, termo spremnicima bez prisustva zraka i s promjenom temperature os 0,5˚C/1 sat između mjesta na kojem se obrok priprema i mjesta na kojem se obrok poslužuje.

     Ovakva suvremena oprema koja nadilazi sve HACCAP standarde u pripremanju i transportu hrane, garancija je sigurnosti i kvalitete obroka, kao i ozbiljnosti svih sudionika u lancu organizacije, pripreme i posluživanja dječjih obroka.

     Naša je želja osvijestiti roditelje kolika je važnost kako i na koji način se njihovo dijete hrani i koliki je utjecaj prehrane na zdravi i kvalitetan razvoj djeteta.

     U pripremi imamo i menije posebno prilagođene djeci s posebnim potrebama odnosno djeci koja boluju od dijabetesa ili imaju alergiju na gluten, odnosno druge namirnice.

     Voljeli bismo da kao roditelji podijelite svoja iskustva s nama i date prijedloge koji bi i vaše dijete učinili zadovoljnim i zdravim.